De grote routes

vallei van vrije natuur, vallei van ontspanningsactiviteiten

1500 bewegwijzerde kilometers, een netwerk van routes voor iedereen. 

 

Kom tot uzelf en ontspan u als stel, in gezinsverband of met vrienden! 

 

Of u nu wandelt, fietst, te paard of met ezels trekt, laat u gaan op de bewegwijzerde en onderhouden paden het gebied. Niets is mooier en vrediger dan de ervaring van het ontdekken van volop natuur, cultuur en waarachtige menselijke ontmoetingen.


Aarzel dus niet en neem de zijweggetjes. Laat uzelf los en laat u meeslepen door de fenomenale energie van onze natuur.

Dankzij de grote bewegwijzerde toertochten van de Drôme Vallei kunt u een zwerftocht van één of meerdere dagen plannen. Onderweg wordt u verwelkomd op de logementen, kies de voorziening die bij u past: logementen voor fietsers, ruiters, vakantiehuisjes, hotels, campings, pensions ... En voor een middagpauze: kleine restaurants, plattelandsbistro's en lokale producenten markeren uw weg.

 

 

  Download de kaart van de routes en activiteiten

 


De Vélodrôme

Een ontspannen fietstocht voor gezinnen, ingericht in het verlengde van de Viarhôna op bestaande paden en wegen. Via boomgaarden in de vlakten en via de heuvels, ontdekt u het Natura 2000 Prentegarde gebied, het natuurreservaat van de Ramières, de wijngaarden van Brézème (AOC), de bergdorpen van Livron en Allex en de fresco's langs de Route Nationale N7 in Loriol. 

 

Moutainbikeroute "Les Chemins du soleil"       

Vanuit het Rhônedal naar de Alpes de Provence:

In de sporen van de beroemde mountainbike raid Chemins du Soleil, neemt de "Valence-Gap-Sisteron" u mee langs de rivier de Drôme, van de samenvloeiing met de Rhône tot aan de wijngaarden van Die aan de uitlopers van de Vercors. Via een kleine berg-ontsnapping richting Dévoluy kunt u de valleien van Gap bereiken. Deze paden zijn onderdeel van de grote nationale tochten van de Franse wielerbond

 

Moutainbike- en fietsroute 26 Langs de rivier de Drôme    

In het verlengde van de Viarhôna bieden de oevers van de rivier de Drôme talrijke mogelijkheden voor mountainbike, hybride en gewone fiets.

Vanaf Livron gaat u omhoog langs de rivier de Drôme, vanaf de samenvloeiing met de Rhône tot Saillans.


Dit parcours van 50 km kan gemakkelijk in één dag worden afgelegd, met een mogelijke terugkeer per trein met de TER Gap/Valencia die stopt op de stations van Saillans, Crest en Livron.

 

Het bewegwijzerde pad "langs de rivier de Drôme" wordt ook gebruikt door wandelaars, wees voorzichtig. 

 

Profiteer van deze reis om een aantal stops maken:


 

  • - In Livron om langs kanalen te rijden, naar het bergdorp en langs de hellingen van Brézème waar een unieke wijn geproduceerd wordt.
  • - Bij de Meer van Freydières in Grâne voor een picknick pauze.
  • - Bij het natuurreservaat van de Ramières, in Allex, voor een ludiek bezoek.
    • - In Crest voor een rondleiding in de middeleeuwse stad en haar historische wachttoren.
    • - In Saillans om zijn wijngaarden te bezoeken en de magische Clairette te proeven.

"In de voetsporen van de Huguenoten"

Het is een tocht van 1.600 kilometer vanaf Poët-Laval in de Drôme tot in Bad Karlshafen in Duitsland. De route komt onze vallei binnen voor de Col de la Chaudière en gaat vervolgens in de richting van Die. Dit traject volgt de historische route van de verbanning van de Hugenoten naar Zwitserland en Duitsland na de intrekking van het Edict van Nantes (1685).

Voor gedetailleerde kaartgidsen klikt u hier.

 

Ruitertocht : De Drôme te paard

De Drôme was één van de eerste departementen om ruiterpaden te bewegwijzeren. U vindt op de website van de Vereniging Drôme te paard alle informatie over routes, faciliteiten voor paarden en overnachtingsplaatsen. Talrijke mogelijkheden voor ruitertochten in de Vallei!

http://www.drome-a-cheval.com/itineraire-vallee-de-la-drome-diois.html