Crest en omgeving

in het hartje van de vallei

Vanaf de hoogte van de toren van Crest, geniet u van een van de mooiste uitzichten over de vallei en van de natuurlijke rijkdom van Crest, van de heuvelachtige reliëfs tot aan de rivierbedding van de Drôme. Middenin deze groene en zachte natuur ontdekt u een architectuur die getuigt van de grootse tijden die de geschiedenis van de vallei gekend heeft: uiteraard de Toren en het middeleeuwse verleden, maar ook een renaissance en industrieel erfgoed, verspreid in de omliggende dorpen.

De regio van Crest wordt ook gekenmerkt door zijn gastronomie: je kunt niet zeggen dat je Crest hebt bezocht, zonder de Défarde geproefd te hebben, een lamspens gerecht, of de Couve, zandgebak geparfumeerd met sinaasappel. Lokale producenten onthalen u op de markten of op de boerderij op een keur van lekkernijen: vlees, fruit, groenten, kaas, honing ...

Crest en zijn omgeving bieden ook een mooie verzameling van ambachtslieden en galeriehouders, die van de regio een onontbeerlijke stopplaats op de weg van de kennis in de Drôme maken.

Geniet ook van de rivier de Drôme, neem de tijd om langs de oevers te kuieren of een verfrissende duik te nemen in haar turkooise wateren!


 

 

Crest, zijn toren en zjin oude centrum

Met zijn middeleeuwse stadskern, gedomineerd door de Toren, de hoogste wachttoren in Frankrijk, is Crest een van de "mooiste omwegen van Frankrijk". De stad onthult haar geschiedenis en architecturale rijkdom aan hen die door de smalle en kronkelige straatjes wandelen, de straatjes die de charme van de stad bepalen. Om de stad en de Toren te verkennen, aarzel niet om gebruik te maken van de rondleidingen in de zomer! 

 

Het erfgoed, getuige van een sterk industriële verleden

Oude zijderupsenkwekerijen, zagerijen, een papierfabriek van wereldfaam, kanalen, ze zijn allemaal getuigen van de intensieve industriële activiteit die dit gebied gekend heeft. Neem de tijd om de architectuur van de gebouwen om u heen te bekijken. En als u meer wilt weten over de oude ambachten in de regio, bezoek dan het industrieel, ambachtelijk en agrarisch museum van de Berthalais. 

 

De rivier de Drôme : tijd om te zwemmen of te kanoën

Neem een pauze aan de oevers van de rivier de Drôme, ze biedt u heerlijke zwemplaatsen om af te koelen na een wandeltocht en de tijd te nemen om te luieren met familie of vrienden. Daal de Drôme af per kano, een heuse ervaring in het hartje van de natuur met grandioze landschappen. Beroepskrachten staan voor u klaar.