Drôme Vallei in Biovallée

u bent in biovallée

Van de Vercors tot de Provence, van de rivieroevers tot de top van de Trois Becs, is de Drôme Vallei een land van tegenstellingen. Met een rijk en adembenemend natuurlijk erfgoed, in combinatie met de vriendelijkheid van de inwoners, biedt deze Biovallée alle geneugten van een ontdekkingstocht: hooggelegen bergdorpjes met smalle straatjes bezoeken, wandelingen in beschermde natuurgebieden, watersport, zwemmen, proeverijen van authentieke producten of muzikale en culturele festivals accentueren elk seizoen.

Welkom in Biovallée

Of hoe samen te bouwen aan een goed leefgebied, een maatstaf voor duurzame ontwikkeling.

Biovallée vindt haar oorsprong in de Drôme. Dat is geen toeval. De biodiversiteit is nagenoeg uniek op deze gematigde breedtegraad. Het doorgangsgebied heeft uitwisseling bevorderd, vernieuwing. De mensen, de bedrijven, de bestuursorganen, de verenigingen streven hier sinds jaren her naar duurzame ontwikkeling. Lees meer op  www.biovallee.fr

 

Vereniging van het merk Biovallée®

De vereniging helpt haar leden hun toebehorenheid aan de regio van de Biovallée® hard te maken. Zij kunnen het merk gebruiken om hun activiteit te presenteren. Als tegenprestatie verbinden ze zich een bijdrage te leveren aan het behalen van de doelstellingen van Biovallée®: halvering van het energieverbruik, de productie van duurzame energie, lokaal inkopen, enz.

 Het netwerk van toeristenbureaus neemt deel aan het merk Biovallée®.


 

carte micro territoires

Kaart Drôme Vallei

Op deze kaart vindt u toeristische gebieden, de 45 dorpen en de opmerkenswaardige plekken van het erfgoed van de Drôme Vallei. 

 

De Drôme Vallei omvat twee samenwerkingsverbanden van gemeenten (communautés de communes)

De Communauté de Communes du Val de Drôme (CCVD) en de Communauté de Communes du Crestois et du Pays de Saillans (CCCPS) tellen 45 gemeentes. Deze 2 samenwerkingsverbanden ondersteunen het netwerk van toeristenbureaus, oftewel 9 toeristische informatiepunten in het gebied..

Samen met de Pays Diois vormen ze de Biovallée.