Mirmande – Poort van de Val de Drôme

Er was eens in het westen van de vallei...

Vanaf zijn hooggelegen bergdorpjes vol geschiedenis, strekt het panorama zich uit over de vlakte van Livron en Loriol, tussen grote en kleine rivieren, in het hart van de Rhône-vallei. Het uitzicht vindt zijn horizon aan de toppen van Vercors, de Ardèche en de zon van de Provence ...

Talrijke boomgaarden, in de bloei of, afhankelijk van het seizoen, vol met fruit, sporen aan tot een tocht langs de bergpaden naar de vlakte en samenvloeiing van de Drôme en de Rhône, geclassificeerd Natura 2000 gebied.

Vanaf de Rhône leiden paden langs de Drôme tot aan het natuurreservaat van de Ramières waar bevers, libellen en trekvogels samenleven en u uitnodigen voor een ontdekkingstocht.

Hier beloven de heuvels, beplant met wijnstokken, een voorproefje van de zeldzame wijn "de Brézème". De bergdorpjes Mirmande, Cliousclat, Montoison, Grâne en Allex tekenen zich af, hier en daar op de hellingen en de toppen van de omliggende heuvels, als wachters van vervlogen tijden die oproepen tot een kuiertocht in het hart van hun pittoreske straatjes.

Een absolute must

  • De bergdorpjes

    Ze rijgen zich aaneen langs de reliëfs. Vaak daterend uit de middeleeuwen hebben ze een goed behouden architectuur en zijn te voet te verkennen al slenterend door de straten. Montoison, Grâne, La Roche sur Grâne, Allex, Autichamp, elk kent zijn charme, elk zijn specifieke kenmerken.

     

Livron-sur-Drôme

Hooggelegen in het midden van de Rhône-vallei en de aan de poort naar de Drôme Vallei, heeft de locatie van Haut-Livron altijd een strategische positie van de eerste orde ingenomen. De kanalen getuigen van een nu al oude geschiedenis. Op de hellingen vindt u ontdekken waar de druiven rijpen die een zeldzame en smaakvolle "Côtes du Rhône" opbrengen.

Mirmande

Toen in 1946 de kubistische schilder André Lhote zich sterk maakte voor haar classificering, zijn haar steegjes herboren en trokken talrijke kunstenaars aan, waaronder Marcelle Rivier, Alexandre Garbell en Pierre Palue. Mirmande werd een levendige thuisbasis voor hedendaagse artistieke creatie. Vandaag de dag tonen bewonderenswaardig goed gerenoveerde huizen mooie stenen gevels, oude deuren en renaissance vensters.

Confluence et réserve naturelle

Prentegarde ligt aan de samenvloeiing van de Drôme en de Rhône.

7 ontdekkingshaltes markeren de bewegwijzerde paden.

Oriëntatieborden en tegels op de grond laten u de natuur en inrichtingen beter begrijpen: de werking van het water van de vlakte, ontdekking van libellen, trekvogels en bevers ...