Saillans – Vallei van de Roanne

in het oosten van de vallei

Overschaduwd door het massief van de Trois Becs en toegangspoort naar de Diois, ligt de Pays de Saillans in het hart van de Drôme Vallei. Het is een gevarieerd gebied zowel Alpijns als mediterraan. Wouden, bergen en dalen vormen dit landschap.

De belangrijkste activiteiten zijn wijnbouw en toerisme. De vele wijnhuizen vertellen ons dat we ons in de wijnstreek van de Clairette de Die (AOC gebied) bevinden. Het is ook het land van de Picodon, biscuits, honing en ravioli.

Voor natuurliefhebbers en sporters is de Pays de Saillans het startpunt van talrijke ontdekkingen: zwemmen, vissen, watersporten (kanoën, raften, snorkelen), wandelen, mountainbiken, fietsen, klimmen, paragliden en zweefvliegen.

Men kan er oude dorpen met schilderachtige steegjes en fonteinen verkennen, afgezonderde kapellen die kunnen worden bewonderd vanaf de wandelpaden, een zijderupsenkwekerij herinnert ons eraan dat we hier in een streek zijn waar eertijds goud gesponnen werd ....

Gehecht aan de tradities, levenskwaliteit (BioVallée) en gastvrijheid, heeft de Pays de Saillans een gezinstoerisme ontwikkeld. 

 

Een absolute must!


 

Bezoek aan het dorp Saillans en zijn fonteinen

Oude steegjes, booggewelven en fonteinen wachten u in het historische dorp Saillans. Ontdek enkele prachtige Romeinse overblijfselen: marmeren frontons, mijlpalen (kerk en het stadhuis). De geklasseerde Romaanse kerk van St Geraud dateert uit de elfde eeuw. De raadszaal van het gemeentehuis heeft geklasseerde versieringen en meubels. De wandeling langs het oude kanaal brengt u naar de oever van de Drôme.

 

Een gratis plattegrond met richtingaanwijzers is verkrijgbaar bij het toeristenbureau.


 

 

De Zijderupsenkwekerij van Saillans

Rondleiding door de kwekerij: de volledige cyclus van rups tot zijde. Demonstratie van het afwikkelen van de cocons.

Film over de geschiedenis van de zijde, van de oorsprong tot de huidige dag en de verschillende toepassingen.

Moerbeiplantage, winkel zijde producten.

Open van 1 mei tot 30 september.

 

Het Museum van de Clairette in Vercheny

Opgericht in 1993 laat het Museum van Clairette u door middel van verschillende voorstellingen met geluid het werken aan wijn en de wijnbouwtradities ontdekken.

Bij Vercheny-le-Haut neemt een educatieve wijnroute u mee op een ontdekkingstocht van de verschillende stadia van de druiventeelt.