De Drôme en rivieren

de rivier de Drôme

De Drôme ontspringt in de uitlopers van het Hoog-Diois, ontwikkelt zich over 106 km en wordt gevoed met het water uit de 59 zijrivieren voordat ze in Livron in de Rhône stroomt.

De rivier de Drôme, waaraan het departement zijn naam ontleent, is een van de laatste ongerepte rivieren zonder stuwdammen. Het ontbreken daarvan en van grote steden, evenals een ongestoord hydrologische proces en een behoudend beleid, waarborgen haar uitzonderlijke ecologische waarde.

Kanoën, zwemmen, rust: onvergetelijke momenten van ontspanning met familie of vrienden wachten u!

schaduw, koelte, ontspanning en recreatieve activiteitenaan de oever van de Drôme, maar ook...

De Roanne

Zij ontspringt aan de voet van de Mont Angèle. Ze stroomt over 34 km en mondt in Espenel uit in de Drôme. In een bergachtige omgeving vormt de vallei Roanne de verbinding tussen de de Drome Vallei / Diois en de Drôme Provençale. De vallei biedt een natuurreservaat, ruig en chaotisch. Uitstekend voor ontdekkingstochten en om in te zwemmen, hebben zijn wateren langs de hele weg van Saint-Benoît-Diois tot Saint-Nazaire-le-Désert een unieke turkooise kleur.

 

Le Roubion

Hij ontstaat bij Bouvières in het hart van het Pays de Bourdeaux. Hij stroomt over ongeveer 67 km en mondt in Montélimar uit in de Rhône. Zwemplaatsen zijn er vele. In de zomer kunt u verkoeling vinden in zijn natuurlijke watervallen en gebruik maken van de door erosie uitgeslepen rotsen die de vorm hebben van prettige glijbanen. 

 

La Gervanne

Ze heeft haar rivierbedding in een dikke laag van hard kalksteen uitgediept. Ze ontspringt op 1200 meter hoogte, aan de voet van de Col de la Bataille in het zuiden van de Vercors. De rivier stroomt eerst vreedzaam in een majestueuze bergomgeving, voordat ze opgeslokt wordt de hoge kliffen van de Bergengte van Omblèze om vervolgens 72 meter naar beneden te storten in de waterval van de Druize.