Samenvloeiing en natuurreservaat

milieu, fauna en flora

Afgeranseld door de golven, hangend aan rotsen, gelegen in het hart van watergebieden, overstelpt door de zee of in grotten, verscholen in de bossen, klimmend de bergen veroverend of grenzend aan de buitenwijken van de steden, weerspiegelen de natuurreservaten de ongelooflijke verscheidenheid van de natuur in Frankrijk.

 

Ze voeren drie onlosmakelijke taken uit: de natuurlijke omgevingen en de dier- en plantensoorten en geologisch erfgoed te beschermen, de gebieden te beheren en de publieke bewustmaking.

 

 

Het natuurreservaat van de Ramières

Het strekt zich uit langs de oevers van de Drôme in een nog steeds ongerepte omgeving tussen Crest en Livron-sur-Drôme.

Het herbergt, op 346 hectare, talrijke beverfamilies, circa 190 soorten nest- en trekvogels en meer dan 650 plantensoorten, waaronder een twintigtal beschermde orchideeën.

Bewegwijzerde wandelpaden bieden de mogelijkheid er de overvloed van te ontdekken zonder de rust van het gebied te verstoren.

In de zomer georganiseerde natuuruitstapjes voor het grote publiek bieden u de gelegenheid de flora en fauna te ontdekken (trekvogels, bevers, ...) evenals mountainbike- of hybridetochten en wandeltochten.

 

De samenvloeiing van de Drôme en de Rhône

Île de Prentegarde: bij de samenvloeiing huisvest het natuurreservaat Natura 2000 Prentegarde trekvogels en meer dan honderd soorten libellen. Het ligt langs de Rhône in de gemeenten Livron en La Voulte. Het gebied is bedekt door uitgestrekte rietvelden, wat het nestelen van watervogels en het verblijf van duizenden eenden in de winter vergemakkelijkt. De wandelpaden langs de rivier zijn bewegwijzerd en voorzien van oriëntatieborden. De samenvloeiing is een uitstekende plek om in de lente en de herfst trekvogels te observeren.

 

De paden zijn gelegen op de Viarhôna route (van het Meer van Genève naar de Middellandse Zee)

 

Op de route La Voulte - Le Pouzin kunt u de rivier de Drôme over steken via een aangepaste loopbrug. Via de VéloDrôme, in het verlengde van de Viarhôna, kunt u de omliggende steden en dorpen fietsend verkennen.