Erfgoed langs het water

die juweeltjes die de Vallei kernmerken

Fonteinen, washuizen, kanalen, schoepenwielen ... De Drôme Vallei biedt een overvloed van ingetogen erfgoed, ware getuigenis van de sociale geschiedenis van onze streek.

 

Tijdens uw wandelingen kunt u oude industriële gebouwen ontdekken, kanalen volgen of grote schepraderen bewonderen. Want vanaf de late 18e eeuw en gedurende de hele 19e eeuw kende de lokale industrie in de Drôme Vallei een glansrijke periode. Textiel, in het bijzonder zijdecultuur en het spinnen van zijde, papier, maar ook landbouw en veeteelt, oliemolens of fabricage van snijgereedschap vormden de basis van deze economische welvaart.

 

Maak tijdens uw verblijf een uitstapje naar de papierfabriek Latune in Mirabel et Blacons, in ere hersteld en in gebruik als woningen,maar waarvan de buitenkant nog steeds het gewicht van zijn geschiedenis draagt. Wandel langs de kanalen van Livron, bezoek de zijderupskwekerij van Saillans, waar men nog steeds moerbeirupsen kweekt. Neem de tijd om de huizen te observeren, want vele van hen zijn oude ambachtelijke bouwwerken die de kenmerken van de economische activiteiten van weleer hebben bewaard.

 

Deze industrieën waren gevestigd de oevers van de rivieren de Gervanne, de Roanne of de Drôme.


 


 

 

Kanalen, washuizen, fonteinen ...

De kanalen van Livron, in het bijzonder het kanaal van de Grands Moulins, de oudste en belangrijkste die verschillende gemeenten doorkruist

De washuizen van Chabrillan, Cliousclat of Crest

De Fonteinen van Saillans, Autichamp of Cobonne ... 

 

 

 

Localisation

Les villages :

Vallée d'histoire :

Vallée des arts :

Sites de la vallée :

Vallée nature :

Activités sportives :

Restaurants :

Oenotourisme :

Producteurs locaux :

Savourer nos marchés :

Séjourner :

Agenda :

Expositions :

Stages :