Kerkelijk erfgoed

De geschiedenis van de Drôme Vallei is nauw verbonden met de co-existentie tussen katholieken en protestanten. De gebouwen die vandaag nog steeds zichtbaar zijn, dompelen ons onder in deze rijke geschiedenis van conflicten en co-existentie. 

 

De romaanse kerken

Hoog op de helling of in het hart van een dorp, weerspiegelen deze gracieuze getuigen van de romaanse kunst de schoonheid en de beheersing van de architecturale technieken van die tijd. Neem de tijd om ze te bewonderen en laat u leiden door de verklarende borden bij de ingang van elk van hen. 

 

de protestanten in de vallei

Deze sporen van de Hugenoten drukken zich uit door middel van afgezonderde graven, discreet aangegeven door een cipres of een hek die duiden op de aanwezigheid van familiebegraafplaatsen ... De tempels grenzen aan de katholieke kerken, symbolen van religieuze tolerantie in de late 18e eeuw.

De vallei kunt u trouwens ook doorkruisen via de route "In de voetsporen van de Hugenoten," in totaal 1600 km, vanaf Le Poët-Laval in de Drôme tot in Bad Karlshafen in Duitsland. De route herinnert aan de vervolgingen waarvan de protestanten het slachtoffer waren, en hun noodzaak om voor ballingschap te kiezen. 


 

Localisation

Les villages :

Vallée d'histoire :

Vallée des arts :

Sites de la vallée :

Vallée nature :

Activités sportives :

Restaurants :

Oenotourisme :

Producteurs locaux :

Savourer nos marchés :

Séjourner :

Agenda :

Expositions :

Stages :