Kunstambachten

voor het genot van de zintuigen

Duw de deur van de werkplaatsen open! De kunstenaar-ambachtslieden laten u kennis maken met hun passie, waar traditie en innovatie zich samenvoegen voor het genot van de zintuigen. Ontdek de talenten door het bezoeken van de ateliers en de tentoonstellingen. Neem deel aan een workshop en leer wat je altijd al wilde weten, maar nooit durfde te beginnen.De kunstambachten wachten u

Al wandelend door de opmerkelijke dorpen van de Drôme Vallei, ontdekt u de kennis van onze ambachtslui. Of het nu keramisten, pottenbakkers, smeden, hoedenmakers of juweliers zijn ... deze vakmensen die met fantasie en talent het materiaal bewerken, uiten hun passie door hun unieke artistieke creaties. Hun gebaren weerspiegelen traditie en vakmanschap, waarborg voor ons culturele erfgoed en vrucht van nauwlettende artistieke studie en kwaliteit. 

 

De pottenbakkerstraditie in de vallei

Met een diep verankerde pottenbakkerstraditie, biedt de vallei tal van ateliers die gevarieerd aardewerk vervaardigen: aardewerk, raku, keramiek, gebruiksvoorwerpen of decoratief.

In Cliousclat kan niemand precies het begin van de pottenbakkersactiviteit dateren, maar de eerste schriftelijke documenten dateren uit de vroege 10e eeuw. 

                                                     


 

   Gids van ambachten van de Kamer van Koophandel van de Drôme om te downloaden.

                                                       

 

Localisation

Les villages :

Vallée d'histoire :

Vallée des arts :

Sites de la vallée :

Vallée nature :

Activités sportives :

Restaurants :

Oenotourisme :

Producteurs locaux :

Savourer nos marchés :

Séjourner :

Agenda :

Expositions :

Stages :