Clairette de Die en wijnen van de Diois

de wijnstreek van die

De wijnstreek van Die, onder de hoogste in Frankrijk, bevindt zich aan de voet van de Parc du Vercors en strekken zich uit van Aouste sur Sye in het westen tot Chatillon en Diois in het oosten. Omdat ze zich uitstrekken over meer dan 1500 hectare, hebben de wijngaarden drie zeer verschillende wijnen kunnen ontwikkelen.

de clairette de Die

De Clairette de Die "tradition", de beroemdste en oudste van de Diois (1942), is een natuurlijk mousserende en zoete wijn. Zij dankt haar kenmerkende karakter aan haar fruitige smaken en aroma's van bloemen. Meer dan 300 producenten delen de 1.200 ha witte Muscat en witte Clairette (resp. 75% en 25% van de samenstelling).

 

Meer lezen.

de Crémant de Die

De Crémant de Die is een droge mousserende wijn en bestaat volledig uit de witte Clairette druif. Gevinifieerd volgens traditionele methode, het is de enige Crémant van het Rhônedal die beschouwd wordt als "grand cru" (grote wijn).

de coteau de Die

De Coteau de Die is, in tegenstelling tot de eerste twee AOC's, een stille wijn, dus zonder bubbels. De productie is meer dan beperkt, slechts drie hectare wijngaarden. Hij wordt uitsluitend uit de Clairette druif samengesteld, die aan deze toch al schaarse wijn zijn finesse en uniekheid verleent. Tussen de vallei van de Gervanne en Suze sur Crest vindt u twee wijnboeren, die - gepassioneerd door deze wijndruif - deze bijna vergeten wijn maken.

.

Localisation

Les villages :

Vallée d'histoire :

Vallée des arts :

Sites de la vallée :

Vallée nature :

Activités sportives :

Restaurants :

Oenotourisme :

Producteurs locaux :

Savourer nos marchés :

Séjourner :

Agenda :

Expositions :

Stages :